Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент Польщі сподівається, що Україна і Грузія будуть членами НАТО

  • 11.07.2018, 15:00
  • 598

Президент Польщі Анджей Дуда сподівається, що Україна і Грузія «рано чи пізно» будуть не лише друзями НАТО, але й повноправними членами альянсу.

Про це польський лідер заявив 11 липня, прибувши на дводенний саміт НАТО в Брюсселі.

«Я дуже радий, що наші друзі з Грузії та України буть присутніми на розмові про їхні відносини з Північноатлантичним альянсом. Я на це розраховую і сподіваюся, що рано чи пізно вони будуть частиною північноатлантичної спільноти у повному розумінні цього слова. Не лише в сенсі дружби, а просто будучи членами альянсу», — сказав Дуда, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Президенти Грузії Георгій Марґвелашвілі й України Петро Порошенко 12 липня візьмуть участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні голів держав і урядів, однією з тем якого буде безпека у чорноморському регіоні.

На саміті НАТО в Бухаресті у 2008 році Грузія й Україна не отримали План дій для набуття членства (ПДЧ), але керівники країн НАТО тоді запевнили, що одного дня Грузія й Україна будуть членами НАТО.

Напередодні брюссельського саміту генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ ще раз наголосив, що альянс проводить політику відкритих дверей.

Схожі новини