Передплата 2024 ВЗ

СБУ зірвала кібератаку Росії на українське підприємство

  • 11.07.2018, 12:15
  • 620

Співробітники СБУ блокували спробу російських спецслужб провести кібератаку на об’єкт критичної інфраструктури країни — на мережеве обладнання товариства «Аульська хлоропереливна станція».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Подія трапилася на Дніпропетровщині.

Фахівці спецслужби у сфері кібербезпеки встановили, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами та системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були умисно уражені комп’ютерним вірусом VPNFilter з території РФ. Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії.

Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яке забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України.

Загалом, вдалося попередити потенційну техногенну катастрофу. Для блокування ураження комп’ютерним вірусом інших складових інформаційно-телекомунікаційних систем об’єкту критичної інфраструктури, недопущення можливих катастрофічних наслідків фахівцями СБУ у взаємодії з працівниками провайдера та «Аульської хлоропереливної станції» шкідливе програмне забезпечення VPNFilter було локалізоване та знешкоджене.

Схожі новини