Передплата 2024 «Добрий господар»

Заступник міністра розповіла про нові правила виїзду дітей за кордон

  • 11.07.2018, 10:53
  • 658

Тепер один з батьків, який проживає разом з дитиною, без згоди іншого батька або матері може взяти дитину в короткострокову поїздку.

Про це у ефірі Еспресо. TV розповіла заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.

Заступник міністра розповіла про нові правила виїзду неповнолітніх за кордон без отримання згоди одного з батьків, якщо йдеться про ситуацію розлучення.

«Запроваджуються три основні порядки. Один з батьків, який проживає разом з дитиною, без згоди іншого батька або матері може взяти дитину у короткострокову поїздку терміном до одного місяця. Це якщо батьки розлучені. В цьому випадку один з батьків, який проживає разом з дитиною, а це може бути підтверджено рішенням суду або органу опіки, самостійно вирішує питання виїзду за кордон. Для цього йому (або їй) необхідно написати на місце проживання іншого батька або матері повідомлення про цей намір поїздки за кордон. В цій частині забезпечується право на інформування», — сказала Глущенко.

За її словами, другий випадок стосується виїзду дітей на термін до одного місяця і більше. В цьому випадку один з батьків, який проживає разом з дитиною, також може самостійно вирішувати питання виїзду дитину за кордон. Це правило також діє, якщо відсутня заборгованість за аліментами.

«І третій випадок якраз стосується того з батьків, який не проживає разом з дитиною. Для цього йому необхідно звернутися до свого колишнього чоловіка (або дружини) з проханням надати відповідний нотаріально підтверджений дозвіл. Цей дозвіл надається протягом 10 днів. У межах спрощеного порядку людина може звернутися до суду і отримати відповідний дозвіл на вивезення дитини на відпочинок», — додала заступниця міністра.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень