Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи потече з кранів львів’ян неочищена вода?

«Дніпроазот» припиняє постачання рідкого хлору для усіх водоканалів України.

Невдовзі з кранів львів’ян може потекти неочищена вода. Підприємство «Дніпроазот» повідомило про припинення виробництва та постачання рідкого хлору для усіх водоканалів України. У місті Лева вичерпуються залишки рідкого хлору для очистки питної води. У деяких містах України хлору залишилося від тижня до двадцяти діб…

Прес-секретар ЛМКП «Львівводоканапл» Уляна Горбата заспокоїла: місто і без рідкого хлору має чим очищувати воду, яка поступає у крани містян. «Уже кілька років виготовляємо гіпохлорид натрію зі звичайної солі на власній станції, побудованої у Сокільниках до Євро-2012, — каже вона. — Понад 40% від усього обсягу води, що постачається містянам, дезінфікується розчином гіпохлориду натрію.

Тож гострої проблеми, з якою зіткнулися інші міста України, у Львові немає. У випадку припинення поставок рідкого хлору з підприємства-монополіста зможемо скористатися альтернативними шляхами. Зокрема, наростити обсяги виготовлення гіпохлориду натрію, або закуповувати хлор у закордонних постачальників".

Начальник хіміко-бактеріологічної лабораторії «Львівводоканалу» Надія Щербак додала: «На відміну від інших водоканалів України, які зазвичай використовують воду з річок, що потребує складного технологічного процесу (подвійне хлорування), до міста Лева вода постачається виключно з артезіанських джерел. Артезіанська вода має кращу якість та не потребує додаткової фільтрації, обробки. Саме тому львівську воду можна безпечно споживати і не хвилюватися щодо її дезінфекції».

Схожі новини