Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стронгмен Олег Тягнизуб зрушив з місця п’ятитонний літак АН-2

35-річний львів’янин, лікар-педіатр Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, стронгмен Олег Скавиш (його псевдо — Тягнизуб) встановив черговий рекорд України.

На аеродрому «Цунів» протягнув зубами п’ятитонний літак АН-2, в якому перебували п’ятнадцять пасажирів. У коментарі для «ВЗ» силач сказав, що присвятив цю перемогу проблемі безпритульних тварин в Україні. У лютому цього року взяв з собачого притулку чотирилапого друга. «Усіх закликаю зробити так, як я», — наголосив пан Олег.

Тягання зубами важких речей для Олега Тягнизуба — стиль життя. На його рахунку — 12 рекордів України та два світових рекорди. Світове визнання отримав за пересування по воді плавучого крану, а по асфальту тягнув 16-тонний автобус. Кілька років тому пан Олег «боровся» з трамваєм, тягнув зубами машини марки «ЗІЛ», вагони потягів, пароплави… «Пригадую свій рекорд з трамваєм, — каже він. — Фішка у тому, що до трамвайного вагона був прикріплений ланцюг, на його кінці — шкіра, щоб було зручно прикусити зубами.

Ніколи не займався спортом професійно. Вдома тягаю гирі та штангу. Вирішив спробувати свої сили у давніх циркових силових номерах. У дитинстві мені подобалося в цирку спостерігати за тим, як артисти тягають важкі речі. Не вірив, що зможу повторити такий подвиг".

Запитую Олега Скавиша, що про його хобі каже стоматолог. Відповів, що є частим клієнтом стоматолога. Лікар шокований його стилем життя, каже, що зуби не деформуються, здорові. «Мої зуби — Божий дар, який я радо використовую. Після тягання машин, трамваїв не відчуваю болю зубів, — продовжує розмову Олег Скавиш. — Лише трохи втомлений».

Схожі новини