Передплата 2024 «Добра кухня»

У якій області за півроку побудували найбільше доріг. Дані уряду

  • 10.07.2018, 16:59
  • 492

Найкращі показники у країні за рівнем виконання дорожніх робіт має Івано-Франківська область — 65% усіх контрактів вже виконані.

Про це повідомив директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін під час конференції в Українському кризовому центрі.

З січня 2018 року на рахунки обласних державних адміністрацій з Дорожнього фонду вже надійшло близько 50% коштів, передбачених на цей рік. Серед головних проблем, з якими зіштовхнулися на місцях — неналежна підготовка команд, яким передано ресурси. Як наслідок — кошти лежать на депозитних рахунках і не використовуються.

«З областей, які не зможуть найближчим часом показати ефективну динаміку використання і освоєння коштів з Дорожнього фонду — практичне будівництво доріг, відновлення — буде знята частина фінансування. Перерозподіл буде здійснений в рамках всієї країни на ті області, які можуть ефективно освоювати кошти, будувати та відновлювати дороги у своїх регіонах», — наголосив Сасін.

Найкращі показники у країні за рівнем виконання дорожніх робіт має Івано-Франківська область — 65% усіх контактів вже виконані. Серед «аутсайдерів» — Черкаська область, де не виконано жодного контракту. Загалом в Україні проведено тільки 50% тендерів по тих дорожніх об’єктах, що мають бути відремонтовані або побудовані.

«Причині різні. У деяких областях не дуже порядні підрядники гальмують цю систему. Проводяться тендери, а потім через судові органи оспорюють ці рішення. По деяких областях не встигають готувати технічну документацію», — пояснив Андрій Мартенс, експерт автодорожньої галузі.

На думку очільника служби автомобільних доріг у Сумській області Івана Романюка, основна проблема — проблема недобросовісних підрядних організацій, які беруть участь у тендерах, щоб їх просто зривати. Наприклад, у Сумській області майже на всіх торгах виступає одна організація, потім вона оскаржується ProZorro у Антимонопольному комітеті. Відбувається затримка у проведенні торгів, укладанні договорів і виконанні цих робіт.

Схожі новини