Передплата 2024 «Добрий господар»

Площу перед залізничним вокзалом відновлять за майже 170 мільйонів

У планах — створити острів для машин-таксі, а фонтан зробити «динамічним».

Площа Двірцева, що перед головним залізничним вокзалом, більше не буде соромом міста (площа брудна, з оббитою плиткою та асфальтом, перед вокзалом — хаос машин таксі та чимало «засмальцованих» кіосків). ЛМКП «Львівавтодор» оголосило міжнародний тендер на капітальну реконструкцію площі. Вартість робіт — 167,6 млн. грн. Площу Двірцеву обіцяють відновити за 18 місяців.

Як розповів «ВЗ» речник ЛМКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, подавати на конкурс тендерні пропозиції можна буде до 2 серпня цього року. Сам аукціон стартує з 7 серпня 2018 року. «Тендер передбачає міжнародний формат, — каже пан Олексій. — Про точну дату початку будівельних робіт ще рано говорити.

Паркінг біля вокзалу, який мають зробити у комплексі з реконструкцією площі, — окремий інвестиційний проект. Ми лише окреслили його межі, тобто де він має бути".

Згідно з технічною документацією, на площі Двірцевій демонтують зруйноване дорожнє та тротуарне покриття, усі зупинки громадського транспорту, дорожні знаки та… дерева. Щодо старих зелених насаджень хвилюватися не варто. Бо «Львівавтодор» обіцяє належно озеленити площу після реконструкції. Там висадять, зокрема, платани, яблуні, сакури, берези, дуби. Будуть і кущі.

«Трамвайні колії будуть замощенні бруківкою з колотого та бутового каменю, — продовжує розмову Олексій Хміль. — Встановлять автоматизовані стрілкові переводи. Трамвайні колії прокладатимуть на підколійні залізобетонні плити. Уздовж трамвайного маршруту буде замінено контактну мережу. Поблизу кінцевої зупинки трамвая облаштують приміщення диспетчерського пункту, також буде електронне інформаційне табло».

На посадкових платформах трамвая та автобусів — пандуси. На території площі Двірцевої облаштують так звані острівці для машин «із шашечками». Фонтан, що навпроти входу до будівлі вокзалу, стане «динамічним»: матиме дев’ять форсунок та кольорову підсвітку.

Схожі новини