Передплата 2024 «Добрий господар»

Волкер заявив, що українські військові мають право відкривати вогонь на Донбасі

  • 10.07.2018, 11:13
  • 508

Спецпредставник США також розповів про методику ОБСЄ з підрахунку випадків порушення режиму припинення вогню.

Спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер повідомив, що українські військові мають право відкривати вогонь на Донбасі, адже вони на території своєї держави. Про це він заявив в інтерв'ю Bild.

«Українці теж стріляють, але слід мати на увазі, що все це відбувається на території України. Для країни нормально мати військових на своїй території. Але не нормально для другої країни (Росії — Ред.) мати своїх військових в іншій країні. Така ситуація на сході України. На українській стороні відбуваються деякі порушення припинення вогню. Але переважна більшість і найбільш серйозні інциденти відбуваються на окупованій Росією території», — наголосив Волкер.

Водночас він пояснив заяви заступника глави місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга про те, що обидві сторони зривають мінські угоди, хоча в більшості звітів місії вказується відповідальність Росії та її бойовиків.

«Не слід забувати про роботу Александра Хуга і про те, яку посаду він займає. У нього є спостерігачі, які щодня перебувають на окупованих територіях, де є люди, які наводять на них зброю. І він працює в ОБСЄ, членом якої є Росія. Може статися, що російський посол в ОБСЄ постукає в двері і скаже: „Ви теж і на мене працюєте“, так би мовити. Я хочу сказати, що спостерігачі мають бути дуже обережні, щоб підтримувати баланс», — повідомив спецпредставник США.

Він також розповів про методику ОБСЄ з підрахунку випадків порушення режиму припинення вогню.

«Якщо ви захищаєте селище в своїй країні і потрапляєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви стріляєте в напрямку, звідки прийшов вогонь, це також є порушенням. Така природа фрази „обидві сторони“…але це також спотворює характер проблеми», — додав Волкер.

Схожі новини