Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Учасницю нападу на ветерана АТО засудили до 3 років умовно

  • 10.07.2018, 09:16
  • 701

Подільський райсуд Києва засудив до трьох років позбавлення волі умовно Катерину Лапінську за причетність до нападу на ветерана АТО Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з документами суду, Лапінська визнала свою провину та уклала угоду зі слідством. Прокурор виходив з того, що підозрювана визнала обвинувачення в інкримінованому злочині, який відноситься до категорії середньої тяжкості, та погодилась понести за його вчинення покарання.

Була врахована думка потерпілого та його представника, які надали згоду щодо укладання такої угоди, та у подальшому підтвердили свою позицію у судовому засіданні як стосовно кваліфікації злочину так і визначеного покарання у виді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком в рік", — пояснює прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, повідомляє УНІАН.

Зазначається також, що на судовому засіданні обвинувачена також публічно вибачилась перед потерпілим. Таким чином суд визнав її винною за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу («хуліганство, вчинене групою осіб») і призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Водночас від відбування призначеного покарання Лапінську суд звільнив і встановив іспитовий строк в рік.

Схожі новини