Передплата 2024 ВЗ

У Нижній Сілезії відновлять пошуки «золотого потяга»

Розповіді про потяг зі золотом, вивезеним німцями, непокоять уяву шукачів скарбів у всій Польщі

Як пишуть ЗМІ, інтерес до цієї історії не вщухає. Пйотр Копер, який три роки тому заявив, що знає, де заховано цей скарб, тепер сказав, що відновлює зусилля для його пошуків.

У серпні 2015 року Пйорт Копер та Андреас Ріхтер розповідали про виявлення місця перебування «німецького бронепоїзда». На думку деяких коментаторів, об’єктом зацікавлень цього дуету шукачів скарбів є німецький потяг зі золотом, вивезеним наприкінці Другої світової війни з Вроцлава.

Все ж два роки тому, попри розкопки, проведені у певних місцях, не знайшли жодного тунелю, де, на думку Копера і Ріхтера, мав би бути схованим цей «бронепоїзд». Сайт Onet нагадує, що існування цього тунелю на 65-му кілометрі залізниці Вроцлав-Валбжих підтверджено шістьома незалежними групами дослідників, які перевіряли цей район за допомогою георадарів.

В інтерв’ю Onet Копер заявив, що досліди, проведені два роки тому засвідчили існування аномалій у грунті. «Ми мусимо перевірити їх за допомогою свердловин. Ми вже обрали 12 майданчиків для буріння. Зробимо не менше 24 колодязів глибиною від 8 до 15 метрів», — сказав дослідник.

Щодо рішення про буріння на більшу глибину, то воно не є випадковим. «Глибини у шість метрів, якої ми досягли раніше, не достатньо. Ми гадали, що знайдемо тунель, діставшись його верхньої точки. На жаль, ми не досягли результату. Треба дивитися глибше», — пояснював Копер у жовтні 2016 року.

Шукач «золотого потяга» каже, що буріння проведуть у листопаді або грудні. Черговий етап пошуків коштуватиме близько 100 тисяч злотих.

Схожі новини