Передплата 2024 «Добра кухня»

Міноборони Великої Британії: Росія скоїла напад на британській землі

  • 09.07.2018, 20:37
  • 898

Глава Міноборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що Росія скоїла напад на британській землі.

Про це Вільямсон заявив під час виступу в парламенті, коментуючи смерть британки Дон Стерджес від отруєння нервово-паралітичною речовиною Новачок.

«Проста реальність полягає в тому, що Росія скоїла напад на британській землі, що призвело до смерті британського громадянина», — цитує Вільямсона Reuters.

Міністр додав, що світ солідарний з Британією в засудженні нападу.

Раніше стало відомо 44-річна Дон Стерджесс померла в лікарні після отруєння Новачком.

Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що була «приголомшена і шокована» смертю, яка сталася після отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Нагадаємо, 30 червня з будинку в Еймсбері госпіталізували пару — 45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Дон Стерджесс. 4 липня британська влада публічно оголосила, що пара зазнала впливу невідомої речовини.

Аналізи у військовій лабораторії Портон-Даун показали, що чоловік і жінка були отруєнінервово-паралітичною речовиною групи Новачок.

Британська поліція повідомила, що постраждала пара зазнала впливу нервово-паралітичного речовини внаслідок контакту із зараженим предметом. Правоохоронці готуються до тривалого розслідування цієї справи. Пріоритетною метою поліція ставить визначення джерела отруєння.

Еймсбері розташований за 15 кілометрів від Солсбері, де 4 березня колишній російський агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні нервово-паралітичним речовиною.

У Лондоні заявили, що робочою лінією того, що сталося, не вважається нецілеспрямований замах. Швидше за все, пара британців постраждала від залишків речовини Новачок, яким були отруєні колишній офіцер ГРУ і його дочка.

Схожі новини