Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З печери у Таїланді дістали вже чотирьох дітей

  • 09.07.2018, 12:52
  • 532

Вони здорові, готується порятунок решти.

Влада Таїланду повідомляє, що четверо врятованих дітей із затопленої печери, які перебувають у лікарні, мають задовільний стан.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Діти голодні, але їхньому здоров’ю нічого не загрожує. Наразі тримають огляди. Імена врятованих поки що не називають. Також, до них не пускають рідних.

9 липня рятувальники розпочали другий етап порятунку дітей із затопленої зливами печери. У операції по порятунку беруть участь дайвери з усього світу.

Чотирьох хлопчиків врятували 8 липня. Їх вивели в супроводі двох рятувальників-аквалангістів кожного підводним шляхом. Трьох відразу доставили до шпиталю вертольотом, іще одного відвезли машиною швидкої допомоги.

Для того, щоб почати виводити нову партію хлопців, рятувальникам треба від 10 до 20 годин на підготовку, повідомив Наронґсак Осоттанакон, губернатор провінції Чіанґ-Рай. Це, зокрема, стосується необхідності наперед розмістити на шляху порятунку запасні балони для дихання.

Як повідомлялося, 2 липня у Таїланді через дев'ять днів після зникнення в печері Кхао Луанг виявлені живими всі 12 підлітків і їхній футбольний тренер. Наразі з дітьми, яких 9 діб шукали у печерах, перебувають рятувальники, медики та військові. Вивести знайдених на поверхню не можуть, оскільки нині вода дуже сильна, а місце для проходу дуже вузьке.

Схожі новини