Передплата 2024 ВЗ

Віда про відео з вигуком «Слава Україні»: це була подяка українцям

  • 09.07.2018, 11:37
  • 620

Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда сподівається, що його вигук «Слава Україні» у відеозверненні після перемоги над збірною Росії на Чемпіонаті світу будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Про це йдеться у заяві Віди на сайті Хорватського футбольного союзу.

«Це було не політичне послання, а просто подяка за підтримку з боку України, де ми багато років грали. Ми не хотіли нікого образити. У мене багато друзів і в Україні, і в Росії, і я пишаюся цією дружбою. Мені подобається російська гостинність на ЧС, і я щиро сподіваюся, що це послання не буде розтлумачене інакше, ніж просто вираження подяки нашим друзям в Україні за їхню підтримку — не в грі з Росією, а під час усього чемпіонату», — розповів футболіст.

7 липня збірна Хорватія в серії пенальті обіграла Росію — і після матчу екс-гравець «Динамо» Віда, який забив гол в тому матчі, і скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами «Слава Україні!».

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Схожі новини