Передплата 2024 «Добрий господар»

Дуда прибув у Луцьк для вшанування пам’яті польських жертв Волинської трагедії

  • 08.07.2018, 12:36
  • 447

Президент Польщі Анджей Дуда прибув у неділю вранці до Луцька.

Він бере участь заходах, приурочених до 75-ї річниці Волинської трагедії 1943 року, повідомляє Укрінформ.

Глава польської держави бере участь у жалобному богослужінні в кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла в Луцьку. Після богослужіння Дуда планує передати місцевому священику римо-католицької церкви Віталію Скомаровському пам'ятний хрест на вшанування загиблих поляків.

Після цього, як повідомляє канцелярія президента Польщі, Дуда відвідає одне із сіл на Волині та покладе вінок на цвинтарі — «на місці безіменного поховання у братській могилі вбитих поляків».

Одночасно з цим Президент України Петро Порошенко прибуде в неділю з робочим візитом на південний схід Польщі, де у неіснуючому сьогодні українському селі Сагринь урочисто відкриє Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. У березні 1944 року тоді з польських рук загинуло 660 українців.

Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.

Порошенко відвідає також Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам'яті українців — жертв польсько-українського конфлікту 1943−1944 років.

Схожі новини