Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Контрафактне обладнання намагалися встановити на «Южно-Українській АЕС»

  • 07.07.2018, 18:37
  • 817

Співробітники СБУ у взаємодії з Дирекцією Держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» блокували, у рамках реалізації комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури держави у сфері атомної енергетики, використання неякісного обладнання на підприємстві «Южно-Українська АЕС».

Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовці підприємства створили умови для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на „Южно-Українській АЕС“. Слідством задокументувало, що чиновники свідомо закупили контрафактне електрообладнання для систем важливих для безпеки функціонування атомної електростанції», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факт постачання та встановлення силового кабелю електроживлення, використання якого не передбаченого чинними нормами, правилами та стандартами з ядерної та радіаційної безпеки.

За матеріалами СБУ, Державна інспекція ядерного регулювання України, ДП «НАЕК «Енергоатом» та керівництво ВП «Южно-Українська АЕС» вживають невідкладних заходів щодо демонтажу та заміни контрафактного обладнання. СБУ спільно з Національною поліцією України реалізовують комплекс невідкладних слідчих дій для встановлення усіх обставин вчинення злочину з метою притягнення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності.

Схожі новини