Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міськрада Харкова: причетність СБУ до подій 20 червня не підтвердилася

  • 07.07.2018, 18:18
  • 502

У міськраді Харкова заявляють, що інформація про причетність керівництва обласного управління СБУ до сутичок у Харківській міськраді 20 червня не підтвердилася.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій в суботу на сайті міськради.

«Ще під час того, як у будівлі міськради агресивні загарбники палили димові шашки і розпилювали газ, керівництво міста з певних джерел отримало інформацію, що за нападом так званих „активістів“ стоїть начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Носач», — йдеться у заяві.

У міськраді наголосили, що ці відомості не підтвердилися і «виявилися явною дезінформацією, метою якої була ще більша дестабілізація обстановки в Харкові».

«Як ми тепер розуміємо, розрахунок був на те, що керівництво міста увійде в жорсткий конфлікт з першими особами СБУ області, після чого, як наслідок, можуть відбутися акції протесту, які можуть перерости у масові заворушення», — зазначається в заяві.

Харківська міськрада повідомляє, що керівництво міста зробило «певні кроки», що допоможуть представити громадськості та покарати людей, які поширили цю дезінформацію.

«Харківська міськрада висловлює жаль щодо того, що сталося, і сподівається, що цей неприємний інцидент між місцевою владою і обласним управлінням СБУ ніяк не вплине на спільну конструктивну роботу», — йдеться в заяві.

Схожі новини