Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко може зважитися на розпуск Ради: джерела назвали причину

  • 06.07.2018, 18:38
  • 531

Після створення у Верховній Раді України ситуативної коаліції без фракції «Блок Петра Порошенка» президент Петро Порошенко може розпустити парламент.

Про це один з народних депутатів висловився «Апострофу».

Нагадаємо, що 5 липня депутати Ради повинні були проголосувати за оновлення Центрвиборчкому, проте, не захотіли голосувати за ЦВК, де в Порошенка фактично буде 10 своїх представників, і голосування провалилося.

Пізніше при голосуванні за законопроект № 6518 авторства Володимира Литвина і Олега Ляшка про забезпечення офіційного опублікування законів з'ясувалося, що після об'єднання НФ, «Батьківщини», «Самопомочі», «Радикальної партії», Оппоблоку і депутатських груп Рада стала дієздатною і без БПП.

Зараз нардепи не знають, як Порошенко може відреагувати на такий вчинок.

«Зараз Порошенко може відкликати частину людей зі своїх кандидатів в ЦВК, після чого внесе від Опоблоку або відкличе всіх і швидко внесе знову. При цьому наобіцяє пряників депутатським групам, а заодно викличе до себе Яценюка і буде на нього тиснути щодо коаліції», — висловив свою думку «Апострофу» один з парламентаріїв.

Інший нардеп упевнений: у президента можуть знайти достатньо приводів розпустити Раду і відправитися на дострокові вибори. «Вийде Порошенко із заявою і скаже, що немає коаліції вже рік, і 30 днів на її формування давно минули. Головне — формулювання, а якщо захотіти, юристи президента його знайдуть», — пояснює він «Апострофу».

Схожі новини