Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівська мерія погодила документацію для відновлення Пелчинського ставу

  • 06.07.2018, 12:57
  • 525

Детальний план території передбачає також реконструкцію найскладнішого у Львові перехрестя та створення LЕМ Station на території старого депо.

У п’ятницю, 6 липня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив детальний план території в районі вул. Вітовського, Сахарова та Болгарської, який передбачає відновлення Пелчинського ставу, створення інноваційного простору на території старого трамвайного депо та реконструкцію однієї з найскладніших у Львові транспортних розв’язок.

Детальний план території охоплює частину вул. Вітовського, вул. Героїв Майдану, Коперника та найскладніше для руху транспорту у Львові перехрестя цих вулиць з вул. Сахарова і Нечуя-Левицького.

На вул. Вітовського ДПТ передбачає відновлення історичної водойми — Пелчинського ставу, для чого необхідно буде змінити розташування проїзної частини та трамвайної колії, змістивши її у бік цитадельної гори.

Запланована також масштабна реконструкція транспортної роз’язки на перехресті вул. Сахарова — Вітовського — Коперника — Нечуя-Левичцького — Героїв Майдану. Зокрема, передбачене продовження односторонньої трамвайної колії по вул. Коперника так, щоб трамваї з вул. Княгині Ольги могли їхати в центр через вул. Коперника — Дорошенка, та облаштування повороту колії з вул. Сахарова на вул. Нечуя-Левицького, що дозволить трамваям у разі ДТП на маршруті не стояти на перехресті і їхати на залізничний вокзал.

Зміни в русі на перехресті стосуватимуться й автомбільного транспорту, однак детальна організація руху ще розробляється. Водночас під час розробки ДПТ проектанти відмовились від попередніх планів будівництва додатково проїзду біля Парку культури та облаштування кільцевої роз’язки на перехресті.

Крім того, поблизу цього перехрестя ДПТ передбачає перетворення старого трамвайного депо на інноваційний простір LЕМ Station. Недіючий музей техніки, згідно з документацією, залишається у одному з ангарів.

Позаду трамвайного депо, між вул. Сахарова і Героїв Майдану, ДПТ передбачає будівництво котеджів.

Зазначимо, що остаточно затвердити детальний план території мають депутати під час засідання сесії ЛМР.

Схожі новини