Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні заборонили встановлювати на тротуарах МАФи і рекламні конструкції

  • 06.07.2018, 12:39
  • 646

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України в процесі оновлення будівельних норм заборонило встановлювати на тротуарах вулиць тимчасові споруди і будь-які конструкції, в тому числі і рекламні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку.

Згідно до нових правил на пішохідних зонах тротуару заборонено встановлювати дорожні огорожі та опори, рекламні конструкції, тимчасові споруди, приямки від люків та дощоприймачів, сходи та ґанки будинків

«Пішохідні зони на те й називаються „пішохідними“, тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів. Тому у новому ДБН щодо вулиць і доріг ми чітко прописали, що при їх проектуванні в населених пунктах це не допускається», — сказав Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Правила вступлять у дію з 1 вересня 2018 року.

Схожі новини