Передплата 2024 ВЗ

Вишинського та ще 12 людей готові обміняти на політв’язнів. У Раді назвали їхні імена

  • 05.07.2018, 17:44
  • 518

Українська сторона готова передати ще 13 людей в обмін на політв’язнів Кремля, зокрема звинуваченого у держзраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявила віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Герашенко, повідомляє Еспресо.TV.

Вона зазначила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова, перш ніж їхати до України, надіслала до МЗС та СБУ список з 50 осіб, яких вона хотіла відвідати. Це люди, які вже були засуджені або підозрюються у злочинах проти суверенітету України.

Серед цих людей було 23 особи, яких Україна і так готова була передати Росії задля звільнення політв'язнів. Але там були ще й інші особи, яких перевірили компетентні українські органи.

«Після цієї перевірки я хочу заявити, що у списку громадян, яких хотіла відвідати Москалькова, ще були наступні особи: Вишинський, Галичий, Джімієв, Жидких, Камалов, Марчуков, Міхальчевський, Осьмінін, Сатаров, Синичак, Суханов, Шиваєв і Юревич, які визнали, що мають або російське, або подвійне громадянство. По суті так само зізналися в роботі на країну-агресора», — наголосила Геращенко.

За її словами, українська сторона готова розглянути варіант, що цих 13 людей можуть передати Росії для обміну на політв'язнів Кремля, які перебувають у тюрмах на території Росії, анексованого Криму та окупованого Донбасу.

Схожі новини