Передплата 2024 «Добрий господар»

Сенцов зустрівся з сестрою вперше після вироку

  • 05.07.2018, 14:39
  • 750

Двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії в Лабитнангі.

Про це повідомляє Громадське.

Як зазначає видання, востаннє сестра бачила Сенцова під час оголошення йому вироку у Ростові-на-Дону у 2014-му році.

«Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, проговорили ми з ним дві години. Це було короткострокове побачення», — розповіла Каплан.

За її словами, за час голодування в’язень втратив 15 кілограмів.

«Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см», — пояснила його сестра.

Вона розповіла Олегу про акції на його підтримку та про те, що до голодування приєднався кримськотатарський активіст Емір Усейн Куку .

«Він дуже вдячний, що так багато дій довкола його імені, що люди не опускають руки і продовжують боротися. Але водночас, він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв’язням і вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал», — сказала Каплан.

Крім того, Сенцов просить всіх, зокрема, українського омбудсмена Людмилу Денісову, незалежних лікарів, консулів, кримського архієпископа Климента, приїжджати не до нього, а до інших політв’язнів, за яких він бореться.

Сестра режисера розповіла, що його здоров’я на сьогодні задовільне, стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але «нічого критичного немає».

«Найважчий період — перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив», — додала Каплан.

За її словами, Сенцов не збирається припиняти голодування та сказав, що «піде до кінця і вірить в перемогу».

«Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу», — зауважила родичка політв’язня.

З розваг у нього телевізор. Він пише, редагує свої старі записи. Просить не відправляти йому книги, яких у нього дуже багато.

Олег Сенцов довгий час відмовляється від побачень із родичами нібито побоюючись, що потім буде важче.

Схожі новини