Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні розповіли, хто може змусити Путіна звільнити Сенцова

  • 05.07.2018, 13:34
  • 408

Якби лідери країн Заходу закликали президента Росії Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова, Кремль міг би використати цю можливість зберегти обличчя.

Про це розповів політичний експерт Євген Магда, повідомляє «Крим.Реаліі».

Політолог пояснив, що Путін зараз ігнорує проблему: «Нічого не відбувається, не може відбуватися щось, що не підконтрольне Путіну. Друге — будь-яку поступку в Росії сприймають як слабкість. Третє — у Росії є значний досвід, ще радянський, каральної роботи щодо голодуючих. Адже голодування — це спосіб, який використовували і радянські політв'язні. Примусове годування визнано тортурами, але я не думаю, що це якось зупинить Росію», — пояснив він.

Також перед лідером РФ стоїть завдання тягнути час, оскільки він вважає, що якщо ситуацію вдасться втримати до кінця ЧС-2018 15−16 липня і до зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, то «все можна буде спустити на гальма».
«Але я до сих пір не бачу виходу з цієї ситуації для Росії, який дозволив би їй зберегти обличчя. З іншого боку, я не бачу якихось дій західного світу. Є тільки резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи із закликом звільнити українських політв'язнів в Росії, все. Закінчилося засідання ПАРЄ — і нічого», — підкреслив Магда.

На його думку, світові лідери повинні об'єднатися і закликати Путіна звільнити Сенцова.

«Велика сімка» і Євросоюз… виступи світових лідерів із закликом помилувати Олега Сенцова могли бути досить дієвими, — сказав політексперт. — У Росії був генеральний секретар ООН Гутерріш, і він нічого публічно не сказав про Олега Сенцова. Він сказав про прекрасно організований Чемпіонат світу з футболу. Якщо генеральний секретар ООН не ставить так питання, то ми живемо в якомусь деформованому світі?".

Схожі новини