Передплата 2024 ВЗ

Аналітики оприлюднили дані про те, як поліція ловитиме порушників на єврономерах

  • 05.07.2018, 10:18
  • 444

Інформацію про порушників термінів перебування авто на єврономерах в Україні поліцейські вносять до системи «Рубіж».

Ця система зчитує номер автомобіля і повідомляє, чи є він у базі розшуку. Після цього правоохоронці мають законні підстави зупиняти машини і карати водія.

Як повідомляє інформаційно-аналітична група AutoConsulting, таким чином за допомогою системи «Рубіж» патрульні поліцейські будуть зупиняти саме порушників, а не тих іноземців, хто перебуває в Україні в межах чинного законодавства.

Як відзначають аналітики, можливість відстежувати терміни перебування в Україні авто на єврономерах і застосовувати санкції до порушників поліція отримала постановою Кабінету міністрів.

Тепер поліція має доступ до митної бази «Інспектор-2006», в якій фіксуються всі авто, які перетинають кордон. Там же видно, в якому саме режимі в'їхав автомобіль: транзит або тимчасове ввезення на 1 рік.

Якщо авто перебуває в Україні в режимі тимчасового ввезення, то протягом 90 днів його необхідно зареєструвати в сервісному центрі МВС України в установленому порядку. Багато власників авто з єврономерами цю вимогу ігнорували.

Тепер патрульний екіпаж не тільки бачить термін перебування авто в Україні, а й має право виписати штраф в 255 грн при виявленні факту порушення. А повторне таке порушення може потягнути на позбавлення права керування на строк 3−6 місяців і навіть на конфіскацію авто.

Аналітики відзначають, що поліція вже почала користуватися новими повноваженнями.

У свою чергу повідомляється, що одна з груп, що об’єднує власників авто на євро номерах, вже закликала готуватися до масштабного страйку.

Схожі новини