Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Омелян обіцяє нові автобуси на міжобласних маршрутах

  • 05.07.2018, 09:35
  • 501

У Мінінфраструктури очікують значне покращення автобусного парку на міжобласному рівні вже цього року.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує 112.ua.

«Те, що ми вже зробили у цьому році, ми значно спростили правила отримання маршрутів, в тому числі і у містах, і у районах, особливо на міжобласному рівні. Тепер неважливо знайомі ви з чиновником, чи ні, ви виходите з якісним транспортом, отримуєте необхідну кількість балів і отримуєте цей маршрут. Я сподіваюся, що повноцінно ця система запрацює з наступного року. Хоча ми вже на міжобласному рівні цього року очікуємо значне покращення автобусного парку», — cказав Омелян.

Також міністр зазначив, що у містах, безумовно, має бути посилений контроль як з боку і «Укртрансбезпеки», так і з боку поліції і комунальних служб міста.

«Справа не тільки у некомфортному салоні, а в тому, що деякі маршрути небезпечні для життя і кваліфікація водіїв іноді вимагає кращого», — зазначив Омелян.

Також міністр зазначив, що Мінінфраструктури планує впровадити автоматичну фіксацію вагового контролю на основних магістралях України.

«Відповідний закон вже розроблений, він є у парламенті. Тут питання, наскільки швидко парламент зможе проголосувати, бо автоматична фіксація має бути врегульована на законодавчому рівні. Технічна можливість вже, я сподіваюся, цього року буде повноцінною на окремих ділянках. З наступного року ми хочемо щонайменше ваговим контролем почати покривати основні траси України», — зауважив Омелян.

Схожі новини