Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині запрацювала сучасна сортувальна лінія ТПВ

  • 04.07.2018, 15:40
  • 727

Сьогодні, 4 липня, на полігоні твердих побутових відходів у місті Самборі дали старт роботі нової сучасної сортувальної лінії.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Самбірський полігон допомагає місту Львову приймати сміття. Цей полігон одним із перших відгукнувся на наше прохання про допомогу. Львівська обласна державна адміністрація дотрималась своїх обіцянок і сьогодні відкриваємо сортувальну лінію. Я переконаний, що вона працюватиме на благо цього регіону», — зазначив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук.

Нагадаємо, що за кошти резервного фонду державного бюджету у 2017 році Львівська облдержадміністрація за результатами відкритих торгів, переможцем яких стало ТОВ «Хаммель-Україна», закупила 3 одиниці ліній для сортування твердих побутових відходів для полігонів Львівської області, в тому числі для полігону у м. Самборі.

Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 т/год. Зазначимо, що вартість однієї лінії для сортування твердих побутових відходів становить 5 млн 473 тис грн.

За словами Назарій Романчука, сміттєсортувальні лінії дають можливість зменшити об'єм сміття, що захоронюватимуть на полігонах майже на 30%. А також покращити екологічну ситуацію на полігоні.

«Ще одну сортувальну лінію ми плануємо поставити на полігоні твердих побутових відходів у місті Новояворівську. Місце для спорудження третьої обирають», — додав Назарій Романчук.

Схожі новини