Передплата 2024 ВЗ

Мерія купить наукову лобораторію на колесах

Львівська міська рада оголосила торги, щоб придбати у своє користування мобільну наукову лабораторію.

Оголошення про покупку розміщено на сайті публічних закупівель ProZorro. Орієнтовна ціна покупки — близько двох мільйонів гривень. На це виділено гроші з міської скарбниці.

На тендер свої пропозиції подали три фірми — науково-виробничий комплекс «Учприлад», ТОВ «Бі-Про», ТОВ «Едпро дистрибюшн» та підприємець Маргарита Шелест. Переможець тендеру — ТОВ «Едпро дистрибюшн». Ця фірма працює у центрі Львова, займається виготовленням електронних компонентів, виробництвом комп'ютерів та периферійного устаткування.

Телефоную до Львівської міської ради, щоб дізнатися, навіщо раптом мерії знадобилася «лабораторія на колесах». В.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Леся Васюта повідомила: «Лабораторію придбають для школи. Ще у 2017 році виникла ідея щодо створення мобільної експозиції, яка була б доступною, цікавою та достовірною і демонструвала фізичні, біологічні, хімічні явища, а також важливі аспекти науки. Мобільна лабораторія складається з десяти експонатів, які можна перевозити з одного навчального закладу до іншого. Відтак школярі усіх навчальних закладів міста матимуть можливість ознайомитись з матеріалами. Експонати можна розмістити в приміщенні спортивного чи актового залу, коридорах. Серед експонатів — діапазон слуху, людина-пазл, брахістохрона, архітектурні арки, магдебурзькі півкулі, вентилятор Бернуллі, перевернутий зір, дірка у воді.».

Схожі новини