Передплата 2024 ВЗ

Майстриня виготовляє коштовності з комах

  • 04.07.2018, 12:12
  • 795

Майстриня, відома під ім’ям Кеті Ван Бларікум, виготовляє особливі коштовності.

За основу їй служать… справжні комахи. Барвистих жуків жінка збирає по всьому світу й потім перетворює їх на унікальні прикраси. Спершу комашок майстриня засушує, аби доправити їх додому. Тоді сортує за кольорами і мізкує над подальшою оздобою. Художниця вважає, що фон повинен лише доповнювати красу жука, а ніяк не домінувати над нею.

Тож найчастіше «заковує» своїх багатоніжок у срібло. Аби на металі комашка гарно сиділа, вимочує її, а тоді повторно висушує, надаючи потрібної форми. Зверху для міцності покриває спеціальним прозорим розчином. Тоді у прикрасі жук виглядатиме, як живий. Багатьом людям, що вперше бачать таке диво, кортить струсити його з сережки чи кулона. Та тільки коли торкаються до комашки, розуміють, що це — «жива» частина коштовності.

«Мені завжди подобалися різноманітні жуки, метелики, бабки. Але з часом я стала розчарована їх вибором у магазинах. Бо було легко знайти красивий метелик на білому папері. А мені хотілося чогось більшого, унікального, чогось такого, що можна було з успіхом показати людям поза межами музею. Словом, захотілося зробити комашку витвором мистецтва. І мені це вдалося», — радіє Кеті.

Чимало прикрас жінка робить з метеликів — вмонтовує барвисті крильця у розкішні скляні кулони. І вони виглядають неперевершено!