Передплата 2024 «Добрий господар»

Українського політв’язня Павла Гриба під час етапування до Ростова жорстоко побили в’язні, — батько

  • 04.07.2018, 09:43
  • 619

Українського політв’язня Кремля Павла Гриба під час етапування в Ростов-на-Дону жорстоко побили російські ув’язнені, а також забрали у нього всі речі і продукти харчування.

Про це у Facebook повідомив його батько Ігор Гриб з посиланням на дані адвоката.

Захисник Марина Дубровін зустрілася з Павлом сьогодні ввечері.

" Під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в'язнями, коли ті довідались за якою статею Паша звинувачується. Вони забрали всі речі і продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Він залишився в одих шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни не має", — написав батько Гриба.

Сам український в’язень вважає, що таке ставлення до нього буде і надалі.

«Один сильний удар в область живота… як наслідок — внутрішня кровотеча і смерть. Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу», — наголосив батько ув’язненого.

Він також зазначив, що Павла постійно мучить сильний головний біль, слабкість.

«Відсутність ліків тільки погіршує й без того жахливий стан здоров'я», — наголосив батько.

Раніше повідомлялося, що російський суд розпочав розгляд кримінальної справи проти Павла Гриба, якого звинувачують у сприянні тероризму.

Павло Гриб є сином колишнього українського прикордонника Ігоря Гриба. 25 серпня 19-річного Павла, який поїхав до Гомеля (Білорусь) на зустріч зі знайомою, затримали російські спецслужби.

2 липня російський суд ухвалив рішення залишити Павла Гриба під вартою до 20 грудня.

Схожі новини