Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна на саміті НАТО очікує підтвердження перспективи членства в Альянсі

  • 03.07.2018, 15:58
  • 408

Україна очікує від липневого саміту НАТО підтвердження перспективи на членство країни в Альянсі. І вже підготувала пакет інформаційних та практичних ініціатив для обговорення на саміті.

Про це заявив керівник Управління з питань співпраці з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України Олексій Генчев, передає DT.UA.

«Для України безумовним позитивним очікуванням повинна стати заява з боку НАТО щодо підтвердження декларації Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна буде членом Альянсу», — сказав Генчев під час круглого столу у вівторок у Києві.

Разом із тим, він підкреслив, що українська сторона не чекає пропозиції на саміті щодо надання плану дій щодо членства в НАТО, а планує проводити реформи, щоб стати гідними цього ПДЧ.

Генчев також нагадав, що Київ хоче брати участь у програмі розширених можливостей, в якій беруть участь Австралія, Фінляндія, Швеція, Йорданія і Грузія.

«На сьогодні Україна отримує максимальну допомогу від НАТО, але ця програма дозволить нашим військовим підвищити сумісність з арміями Альянсу», — сказав представник Кабміну.

Нагадаємо, що Саміт НАТО відбудеться 11−12 липня в Брюсселі. Однак прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що буде блокувати будь-яке рішення по лінії Україна-Грузія-НАТО, яке буде ухвалене під час саміту Північноатлантичного альянсу.

Схожі новини