Передплата 2024 «Добрий господар»

США не будуть визнавати анексію Криму Росією, — Білий дім

  • 03.07.2018, 09:58
  • 1 050

У Білому домі заявили, що США не визнають анексію Криму Росією. Санкції проти РФ залишаться в силі, допоки Крим не повернеться до України.

«Ми не визнаємо російську спробу анексії Криму. Ми погодилися, що наші думки з Росією у цьому питанні розходяться. І наші кримські санкції щодо Росії залишатимуться до тих пір, поки Росія не поверне півострів Україні», — заявила речниця Білого дому Сара Гаккабі Сандерс під час брифінгу у понеділок, повідомляє Голос Америки.

Ця заява пролунала у відповідь на питання одного з присутніх журналістів, який, посилаючись на заяву радника з нацбезпеки Джона Болтона у неділю, поцікавився, чи залишає США двері відкритими до визнання анексії Криму Росією у майбутньому.

Раніше президент США Дональд Трамп, відповідаючи на питання журналістів, чи визнають США Крим російським, відповів «Подивмося». На прохання кореспондента телеканалі CBS пояснити позицію президента, радник з нацбезпеки США Джон Болтон, сказав, що він думає, що «президент часто каже „ми подивимось“, щоб показати, що він готовий вести переговори з іноземними лідерами з широкого кола питань та почути їх позиції. Президент Путін досить чітко висловив свою позицію у цьому питанні. Я відповів — нам доведеться погодитись, що ми маємо різні позиції щодо України».

Схожі новини