Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львівській міськраді відкрили дитячу кімнату

  • 02.07.2018, 18:58
  • 709

Майже тиждень у Львові у будівлі Львівської міської ради функціонує нова дитяча кімната. На пару годин своє чадо безкоштовно там може залишити працівник міськради, депутат чи відвідувач ЦНАПу.

Дитяча кімната працює щобудня при Центрі надання адміністративних послуг.
Батьки можуть залишити дитину у спеціально облаштованому приміщенні на нетривалий час, поки вирішують свої справи. За малечею наглядає вихователь і камери відеоспостереження.

Одночасно на території дитячої кімнати з метою дотримання комфорту та безпеки може знаходитися не більше 7 дітей, віком від 3 до 7 років, з максимальної кількістю перебування не більше 2 годин. Якщо ж дитину батьки не заберуть впродовж 2 годин, то інформацію передадуть в поліцію.

Дітей приймають у дитячу кімнату за умови відсутності застудних і інфекційних захворювань та інших захворювань, які мають протипоказання для відвідування місць загального користування.

У разі звернення телефоном працівниками дитячої кімнати до батьків або супроводжуючих осіб з проханням прийти до дитячої кімнати, батьки або супроводжуючі особи зобов’язані протягом 10 хвилин прийти у дитячу кімнату.

Іншим відвідувачам перебувати у дитячій кімнаті заборонено.

Під час перебування у дитячій кімнаті дитина самостійно користується туалетом та миє руки. Категорично заборонено у дитячу кімнату приносити з собою їжу.

Нагадаємо, що ініціаторкою створення дитячої кімнати є депутатка Уляна Пак, яка більше року добивалася реалізації цієї ідеї в рамках стратегії «Львів, дружній до дітей».

Схожі новини