Передплата 2024 «Добра кухня»

Верховний суд відмовив Азарову у поновленні пенсії

  • 02.07.2018, 17:10
  • 489

Верховний суд відмовив у задоволенні позову колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова до Пенсійного фонду України щодо припинення виплати йому пенсії.

Відповідне рішення у справі № 758/8247/16-а було ухвалене 21 червня й оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Укрінформ.

«Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду постановив: у задоволенні заяви ОСОБА1 (Микола Азаров — ред.), який діє через представника — ОСОБА2, відмовити», — йдеться у рішенні.

Згідно з оприлюдненою інформацією суду у липні 2016 року позивач через свого адвоката звернувся до суду з проханням визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду України щодо відмови у поновленні виплати йому як громадянину України пенсії. Він також просив зобов'язати управління ПФУ поновити виплату раніше призначеної йому пенсії з 1 квітня 2015 року і зобов'язати управління ПФУ здійснювати виплату пенсії через відділення «Укрпошти» за місцем реєстрації.

Зазначається, що під час розгляду позову колегія суддів дійшла висновку, що наведені у ньому доводи про хибність висновків касаційного суду у цій справі фактично спрямовані на переоцінку фактичних обставин справи, їх правову оцінку та дослідження доказів, тобто на здійснення процесуальних дій, що не належить до компетенції Верховного суду.

У мотивувальній частині рішення йдеться, що ВС відмовив у задоволенні позову, оскільки «обставини, які стали підставою для перегляду справи, не підтвердилися».

Як відомо, у жовтні 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд за скаргою Пенсійного фонду скасував рішення Подільського районного суду м. Києва щодо поновлення виплати пенсії Миколі Азарову.

Схожі новини