Передплата 2024 ВЗ

Спецслужби Росії завербували львівську молодь для нападу на єврейську організацію, — нардеп

  • 02.07.2018, 14:11
  • 910

Крім нападу на табір ромів під Львовом, російські спецслужби «руками» української молоді планували напасти на єврейські організації у Львові.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко.

«Та трагедія, яка відбулася у Львові, — це не спонтанна ситуація. Це добре спланована акція із залученням російських спецслужб. На сьогодні ми розуміємо, що через інтернет були завербовані два керівники цієї молодіжної організації, яким в голову вселили необхідність організовувати напади не лише на ромів, але й були плани нападу на єврейські організації у Львові», — розповів Геращенко.

На його думку, головне завдання нападу — показати, що в Україні діє ксенофобська організація.

«Завданням було показати, що у Львові діє ксенофобська організація, яка на основі расистських поглядів демонструє свою ненависть до представників окремих національностей», — зазначив нардеп.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 24 червня, на околиці Львова група підлітків у масках напала на табір ромів, у результаті чого загинув 24-річний ром, ще троє зазнало поранень. Поліція відкрила кримінальну справу за фактом вбивства і ще кількома статтями Кримінального кодексу.

Всю зброю, якою завдавали пошкодження ромам, вилучили з місця події. Згодом стало відомо, що серед затриманих підлітків — десять учнів трьох львівських шкіл.

Загалом поліція встановила 14 підозрюваних.

Зазначимо, в СБУ не виключають, що за нападом на ромів в Україні може стояти Росія.

У МЗС України прокоментували напад на табір ромів і висловили обурення, а представник ромських організацій заявив, що роми не «мститимуться» за подію.

На цей момент відомо, що вісьмох підозрюваних у нападі на поселення ромів під Львовом суд заарештував на два місяці без права на заставу, а організатору нападу на табір ромів повідомили про підозру у вбивстві.

Схожі новини