Передплата 2024 «Добрий господар»

Хор співав у джинсах!

Львів’янам і гостям міста представили оновлену версію опери «Дон Жуан»

Цими вихідними на сцені Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулися унікальні прем’єрні покази вистави «Дон Жуан». Це комічна опера Вольфганга Амадея Моцарта, яку художній керівник театру Василь Вовкун «розфарбував» на сучасний лад.

У центрі подій — пригоди героя однойменної вистави, легендарного авантюриста і розпусника. Завдяки свіжому погляду режисера-постановника знайомий усім сюжет вдалося відтворити зовсім несподівано: глядачів дивували грою світла, декораціями, костюмами… Навіть учасники хору цілковито «осучаснилися» — були вдягнені у джинси!

Відбір артистів на «Дон Жуана» був строгим: потрапити на основні партії можна було лише за допомогою всеукраїнського кастингу, і тому в опері заспівали солісти не лише зі Львова, а й з Дніпра, Києва, Одеси. Цікаво, що виставу виконували італійською мовою з українськими субтитрами.

Оновлений «Дон Жуан» має ще одну «родзинку» — балетні сцени. Для постановки окремих номерів театр навіть запросив відомого італійського хореографа Марчелло Алджері. За словами асистента режисера Тараса Різняка, таке бачення танцювальної частини ідеально вписалося в загальну концепцію вистави.

Оскільки життя сучасного Дон Жуана неможливо було показати без відтворення еротичних сцен, постановники визначили вікове обмеження для глядачів — «16+». Останній прем’єрний показ відбудеться 15 липня.