Передплата 2024 ВЗ

Гройсман пропонує встановити дублюючий контроль для авто на іноземній реєстрації

  • 02.07.2018, 12:40
  • 558

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що на кордоні необхідно встановити ретельний дублюючий контроль різних правоохоронних органів, щоб відстежувати ввезення на територію країни нерозмитнених автомобілів з Європи

За його словами, наразі у Верховній Раді є кілька ініціатив, які мають унормувати питання перевірки автівок на митниці, повідомляє «24 канал».

«Коли законодавство буде змінено, митниця та Національна поліція отримають більше повноважень для реагування на такі речі. А зараз яким чином? Їде, наприклад, громадянин Литви, минає кордон, потім залишає свою машину в якомусь місті та повертається на потязі. А авто на євробляхах залишається в Україні», — розповів Гройсман.

Також, на його думку, на кордоні потрібен ретельний дублюючий контроль різних правоохоронних органів. «Щоб не було зрощення, фото- і відеофіксація, — і все вийде», — пояснив прем'єр.

При цьому він відзначив, що цей механізм має бути жорстким. «Це правильний крок, і він буде потребувати жорсткості. Де вона потрібна — я можу бути жорстким. Головне — результат і справедливість», — наголосив глава уряду.

Нагадаємо, що голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна заявила, що автомобілі на єврономерах в Україні не будуть легалізовані до тих пір, поки не буде знайдено спосіб захистити внутрішній український ринок.