Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Денісова сьогодні обговорить з послами ЄС недопуск до політв’язнів

  • 02.07.2018, 11:36
  • 376

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зустрінеться у понеділок у парламенті з послами Європейського Союзу з приводу ситуації навколо її недопуску до українських політв’язнів, яких незаконно утримують у Росії.

Про це повідомила радник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Мячина, передає Укрінформ.

«Людмила Денісова зустрінеться з послами у конференц-залі Верховної Ради о 14.00», — повідомила Мячина, коментуючи інформацію про зустріч Омбудсмена з послами ЄС.

Раніше Денісова заявляла, що «2 липня проведе зустріч з послами Європейського Союзу, яким розповість про свою поїздку до РФ, де вона перебувала два тижні, виконала всі необхідні формальні процедури, але так і не отримала доступу до українців, ув’язнених у Росії.

Омбудсмен заявляла, що двосторонні домовленості про відвідування ув'язнених у РФ і в Україні не дали результату через те, що Росія була не зацікавлена в цьому і зробила все, щоб зірвати процес.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня до кінця місяця перебувала в Росії, але їй постійно відмовляли у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Українська сторона заявляла про готовність передати до РФ 23 засуджених росіян в обмін на ув'язнених українців.

Схожі новини