Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибори у Мексиці забрали життя 132 осіб

Серед жертв насильства: кандидати дол парламенту, місцевих органів влади, члени штабів і активісти

Сьогодні у Мексиці відбуваються президентські, парламентські і місцеві вибори. Фаворитом перегонів є Андрес Мануель Лопес Обрадор. Виборча кампанія 64-річного кандидата будувалася на закликах до боротьби з корупцією і припинення тривалої війни з наркокартелями. Чинний президент країни Енріке Пена Н’єто не може переобиратися на наступний термін через вимоги мексиканської конституції.

У четвер група Etellekt, що займається аналізом ризиків і управлінням кризами у виборчих кампаніях, опублікувала звіт про те, що упродовж дев’яти місяців передвиборчих перегонів у Мексиці було вбито 132 особи, пов’язані з процесом елекцій. Вбивства політиків сталися у 22-х з 31-го штату Мексики. 48 жертв були кандидатами в органи виконавчої влади, а решта — члени політичних партій та активісти. «Ці цифри є серйозною проблемою у справі забезпечення миру і демократичного управління в регіонах і можуть суттєво підірвати політичні партії», — сказано у звіті Etellekt.

Найшокуючою була смерть Фернандо Пурона, який загинув, роблячи селфі з учасником передвиборчої зустрічі. Кандидата до сенату застрелили пострілом у голову після дебатів у штаті Коауїла, на яких він закликав до припинення насильства.

Схожі новини