Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трьох угорських туристів рятувальники витягли з річки Тиса на Закарпатті

  • 01.07.2018, 16:17
  • 522

Човен угорців перевернувся, проте вони встигли схопитися за дерево, що було в річці.

На Тисі троє угорських туристів перекинулися на човні та врятувалися на стовбурі дерева, звідки їх згодом дістали працівники ДСНС.

Зазначається, що надвечір 30 червня до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення, що під час сплавляння на човні по річці Тиса в районі села Гетиня у Виноградівському районі сталася надзвичайна пригода. Троє громадян 1976, 2003, 2006 років народження, всі — мешканці м. Ніредьгаза (Угорщина) опинилися у воді і потребують допомоги.

Зазначається, що під час сплаву річкою їхній човен перекинувся, й всі троє опинилися у холодній воді. На їхньому шляху опинилося повалене дерево, тож вони залізли на нього.

Рятувальники швидко прибули до місця, зняли туристів з дерева та супроводили їх з до прикордонного селища Вилок, де на них чекали близько 20 членів їхньої групи.

Як розповіли рятувальники, угорцям дуже пощастило, адже через інтенсивні опади, що спостерігаються переважно в гірській частині Закарпатської області, на основних річках відбувається значне підвищення рівнів води.

«Тож ці троє громадян, серед яких двоє неповнолітніх дітей, з великою вірогідністю могли стати черговими жертвами водної стихії», — повідомили в управлінні ДСНС України у Закарпатській області.

Схожі новини