Передплата 2024 «Добра кухня»

Польща запустить додатковий потяг до Берліна через наплив пасажирів з України

  • 01.07.2018, 14:33
  • 448

З огляду на зростаючу кількість українців в Польщі, які прямують далі на захід, польська залізниця (PKP) має намір запустити додаткові вагони з Перемишля до Берліна через Вроцлав.

Про це заявив голова компанії PKP Intercity Марек Хранюк під час прес-конференції щодо розвитку залізниці у східній частині Польщі, повідомляє Укрінформ.

«Ми домовилися з українською та німецькою сторонами у справі сполучення з Перемишля через Зелену Гуру до Берліна. Потяг називатиметься „Метрополь“. Це буде потяг з вагонами, які у Вроцлаві приєднуватимуться до потяга до Берліна», — заявив Хранюк.

Він зазначив, що кількість українців, які прибувають до Польщі, постійно зростає, а тому напрям схід-захід має бути дуже рентабельним. «Ми вже зараз фіксуємо збільшення удвічі кількості пасажирів зі сходу», — констатував керівник PKP Intercity.

Він підкреслив, що компанія готова розширювати можливості з думкою про нових клієнтів, але проблема існує на кордоні з Україною. «На жаль, потяги запізнюються, але ми мусимо чекати, оскільки здійснюється митний контроль», — заявив Хранюк.

Він наголосив, що залізничники намагаються допомагати прикордонним органам, зокрема, вони починають здійснювати перевірку ще під час руху поїзда.

Схожі новини