Передплата 2024 «Добра кухня»

Мінінфраструктури вимагатиме від ГПУ порушити кримінальну справу щодо туроепартора, що «кинув» українських туристів в Тунісі

  • 01.07.2018, 13:40
  • 641

Порушити кримінальну справу щодо туроператора Oasis Travel від ГПУ вимагатиме Міністерство інфраструктури.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив профільний міністр Володимир Омелян.

Він зазначив, що Oasis Travel заборгував авіаперевізнику понад 1 мільйон доларів. Ситуацію з українськими відпочивальниками назвав обурливою.

Туристи, які вже третю добу не можуть вилетіти з Тунісу, мають повернутися до України у понеділок, 2-го липня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив туроператор Oasis Travel. Домовитися з авіакомпанією Bravo Airways вдалося унаслідок переговорів керівництва компанії туроператора з двома міністерствами — економічного розвитку і торгівлі та інфраструктури України.

У понеділок літаки Bravo Airways мають здійснити 5 рейсів за маршрутом Туніс-Україна. Повернуться люди, які застрягли в місті Монастір. До цього моменту вони мешкатимуть у готелях коштом туроператора. Водночас туристи, з якими вдалося поспілкуватися «5 каналу», кажуть: в готелях поселили не всіх. Дітям доводиться сидіти в холі без води і їжі. Де будуть жити і чим харчуватися ці дні — туристи не знають.

Відпочивальники повідомили: вони спілкувалися з українським послом. Він обіцяв приїхати до них, втім досі так і не з'явився.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 30 червня, частина українських туристів вилетіли з Тунісу. О 6-й ранку їхній літак приземлився у столичному аеропорту «Київ». Напередодні в компанії авіаперевізника Bravo Airways, літак якого і мав доправити туристів до Харкова, зазначали, що зміни до розкладу польотів внесли через невиконання фінансових зобов'язань — туроператором Oasis Travel. Водночас, останні ці звинуваченні відкидали.

Схожі новини