Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польща, Чехія і Угорщина заявили, що не підписували угоду ЄС щодо біженців

  • 01.07.2018, 10:15
  • 707

Офіційна Варшава заявила, що не приєднувалася до нових угод стосовно пришвидшеного повернення шукачів притулку.

Про це сказав речник міністерства закордонних справ держави в суботу, 30 червня, після того, як стало відомо про німецький урядовий документ, в якому Польща зазначається як один з урядів, готових до такої угоди з Німечччиною, повідомляє DW.

«Ніяких нових угод щодо прийняття шукачів притулку з країн ЄС немає. Підтверджуємо це, як і Чехія та Угорщина», — зазначив Артур Ломарт, якого цитує Reuters. Раніше офіційний представник уряду Угорщини також сказав, що «такої угоди досягнуто не було».

Нагадаємо, що Польща, Чехія та Угорщина, а також ще 11 інших країн перелічені в урядовому документі ФРН, де підбиваються підсумки саміту в Брюсселі. За його даними, до Іспанії і Греції, які раніше вже погодилися з «планом Меркель», приєдналися Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Литва, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Швеція. У документі йдеться про прискорення висилки мігрантів, чиї випадки підпадають під дію Дублінського угоди.

Крім того, в неділю, 1 липня, в Німеччині очікується вирішення внутрішньополітичної кризи. Високопосадовці мають зробити офіційну заяву щодо розв'язання конфлікту довкола міграційної проблеми. Після того, як 30 червня кацлерка Анґела Меркель (Angela Merkel) і глава німецького МВС Горст Зеегофер (Horst Seehofer) укотре обговорили ситуацію, що виникла, керівники сестринських партій ХДС і ХСС, які утворюють єдину парламентську силу, проведуть окремі засідання щодо досягнутих на саміті ЄС домовленостей щодо біженців.

Схожі новини