Передплата 2024 ВЗ

США евакуювали своїх дипломатів із Китаю через «акустичні атаки», що загрожують втратою слуху

  • 01.07.2018, 09:57
  • 417

Держдеп повернув у США 11 співробітників американської дипмісії в Китаї через «акустичні атаки».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The New York Times.

За даними видання, вісім осіб були евакуйовані із представництва США в Гуанчжоу, одна людина з консульства в Шанхаї і двоє людей із посольства в Пекіні.

Як зазначається, у постраждалих від імовірних атак виявлено такі самі симптоми, як у співробітників посольства США на Кубі.

Раніше повідомлялося, що на Кубі американські дипломати і члени їхніх сімей постраждали в результаті «акустичних атак», які тривали із середини листопада 2016 року до весни 2017 року.

За словами чиновників, «зброя» створювала звук, схожий на дзижчання комах або на скрегіт металевого предмета по підлозі, але визначити його джерело не вдавалося.

За даними телеканалу CNN, дипломати і члени їхніх сімей звернулися за лікуванням після таємничого впливу. Зокрема, у двох американських дипломатів «акустичні атаки» привели до втрати слуху, через що вони не змогли повернутися на Кубу.

Держдепартамент США повідомив, що в результаті звукового впливу на Кубі постраждали 24 людини. При цьому влада країни не змогла виявити докази, що підтверджують інциденти з американськими дипломатами.

Схожі новини