Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Держдепартаменті заявили, що США виступають проти будівництва «Північного потоку-2»

  • 30.06.2018, 12:33
  • 370

У Держдепартаменті нагадують, що США виступають проти будівництва газопроводу «Північний потік-2», це посилить залежність Європи від Москви.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«На минулому тижні американські офіційні особи наголошували, що США активно виступають проти будівництва з ініціативи Росії газопроводу „Північний потік-2“ і другої нитки „Турецького потоку“, що збільшить залежність Європи від російських енергоресурсів», — йдеться в заяві відомства.

При цьому у департаменті зауважують, що Сполучені Штати високо оцінюють історичний прогрес, досягнутий у рамках проекту «Південний газовий коридор» у Азербайджані і Туреччині, який може привести до поставок каспійського газу з Азербайджану до країн Європи до 2020 року.

Раніше в червні офіційно відкрили першу ділянку Трансанатолійського газогону (TANAP), який є частиною проекту «Південний газовий коридор». За цим проектом природний газ із Азербайджану має транспортуватися до Європи через Туреччину в обхід Росії.

У Вашингтоні і багатьох східноєвропейських столицях висловлюють побоювання, що «Північний потік-2», який повинен вдвічі збільшити прямі поставки газу з Росії до Німеччини, ще більше посилить залежність Західної Європи від російських енергоресурсів.

Трубопровід «Північний потік-2» (Nord Stream-2) планують прокласти по дну Балтики і прокачувати ним природний газ з Росії в Західну Європу в обхід України та Польщі. Проект має розширити здатності вже збудованого першого «Північного потоку».

Схожі новини