Передплата 2024 ВЗ

Мінекономрозвитку забере ліцензії у недобросовісних туроператорів

  • 30.06.2018, 11:15
  • 556

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян прокоментував ситуацію з недобросовісними туроператорами і виконанням чартерних польотів з затримками.

Про це він написав на своїй сторінцi в Facebook.

«Сьогодні врегулювали ситуацію з вивезенням наших туристів з Тунісу, яких туди відправила туристична компанія „Oasis Travel“, за угодою з авіакомпанією „Bravo“. Вважаю неприпустимим, люди заплатили гроші за відпочинок, а натомість отримують зіпсований настрій і витрачений час в очікуванні „дива“. По Тунісу: протягом доби всі українські туристи повернуться додому», — відреагував глава Мінінфраструктури.

Омелян зазначив, що через неефективну роботу вільного ринку, держава введе «ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю».

З цієї нагоди 3 липня пройде спільна розширена нарада за участю представників МЗС України та Мінекономрозвитку, разом з представниками туроператорів та авіакомпаній. «Мінекономрозвитку перегляне і скасує ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання. Державна авіаційна служба України посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, технічного стану і стану салону літаків. Досить возити українців на літаках минулого століття! Причому, якщо хтось сподівається, що закриє компанію Оаза-1 і завтра відкриє Оаза-2 — жорстоко помиляється. Будемо відстежувати реальних власників», — зазначив Омелян.

Він також додав що впродовж доби українські туристи, які застрягли в Тунісі, повернуться додому.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» близько 300 українських туристів не можуть вилетіти з аеропорту Тунісу. Пасажири стверджують, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel, в особі компанії, що приймає, Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому.

Схожі новини