Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп прокоментував визнання Криму російським, — ЗМІ

  • 30.06.2018, 08:52
  • 636

Президент США Дональд Трамп не виключив визнання Криму російським.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

На питання журналістів з пулу Білого дому, чи визнають США Крим російським, Трамп відповів: «Подивимося».

Нагадаємо, що американське видання BuzzFeed розмістило публікацію, що глава Білого дому Дональд Трамп під час перебування на саміті G7 у канадському Квебеку заявив в одній із розмов, що Крим є російським, оскільки жителі півострова розмовляють російською мовою.

Пізніше під час телефонної конференції високопоставлений представник Держдепартаменту США запевнив, що офіційний Вашингтон зберігає тверду позицію: «Ми підтримуємо територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів». Водночас він додав, що Сполучені Штати не припинять санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим Україні.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін і президент США Дональд Трамп зустрінуться у столиці Фінляндії — Гельсінкі 16 липня. Трамп останнім часом знову почав висловлюватися на користь інтересів Росії. Зокрема, його останні заяви про необхідність повернути РФ до складу «Великої вісімки», порушили плани прем'єр-міністра Терези Мей про міжнародної ізоляції Росії у відповідь на провокацію в Солсбері.

Схожі новини