Передплата 2024 «Добрий господар»

Влада Швеції відмовилася від бойкоту ЧС-2018 в Росії після успіху збірної

  • 30.06.2018, 08:31
  • 665

Уряд Швеції заявив про відмову бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії.

Після того, як національна збірна вийшла в плей-офф турніру з першого місця в групі, шведський кабмін визнав за важливим підтримати своїх футболістів — його члени будуть присутні на матчах команди в рамках мундіалю, заявила на прес-конференції після засідання уряду міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем, передає газета Aftonbladet, інформує УНН.

До сих пір шведська влада, як зазначає видання, підтримували бойкот турніру в Росії в підтримку Великої Британії після отруєння в Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Цей бойкот, як пояснила тепер журналістам глава зовнішньополітичного відомства країни, стосувався тільки церемонії відкриття мундіалю в Москві. «Ми були послідовні, кажучи про те, що будемо бойкотувати відкриття (Чемпіонату світу) в знак солідарності з Великою Британією», — сказала Валльстрем, помітивши, що влада Швеції робила це не одна, а разом з чиновниками і політиками з інших країн.

«Але в цій ситуації ми вважаємо важливим, щоб ми могли підтримати нашу команду, і ми прийняли це рішення (відмовитися від бойкоту) після консультацій, наприклад, з представниками таких країн, як Данія і Велика Британія», — додала міністр, не пояснивши, при цьому про яку саме ситуацію вона говорить. На уточнююче запитання журналіста, чи вплинуло на це рішення вихід збірної Швеції в плей-офф, Валльстрем заявила: «Очевидно, що так питання буде зовсім іншим. Важливо, щоб ми могли приїхати туди (в Росію) і підтримати цю приголомшливу шведську футбольну команду».

На даний момент, хто саме з чиновників відправиться на чемпіонат, за словами глави відомства, не ясно. Список високопоставлених осіб буде опублікований «найближчим часом», зазначила міністр, підкресливши, що бажаючих дуже багато — «цілий уряд».

Схожі новини