Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голлівудську кінодіву заарештували на протесті проти Трампа

  • 29.06.2018, 20:34
  • 495

Голлівудську акторку Сьюзан Серендон заарештували під час протесту проти президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє ТСН.

Сидяча акція протесту проти антиімміграційної політики очільника Сполучених Штатів відбувалася у Вашингтоні. 71-річна Серендон опинилася у числі 575 жінок, які виступали проти роз'єднання сімей мігрантів.

Про своє затримання зірка написала у Twitter.

«Заарештована. Будьте сильними. Продовжуйте боротьбу», — лишила пост Серендон і супроводила хештегом «непокора жінок».

Нагадаємо, що раніше дружина Джорджа Клуні, адвокат Амаль Клуні виступила на підтримку дітей мігрантів. Вона, наголосила, що сама є біженкою і свого часу Велика Британія прийняла її родину, коли вони тікали від війни у Лівані.

Зауважимо, що у Сполучених Штатах набуло чинності міграційне законодавство, яке передбачає жорстку політику протидії нелегальній міграції на кордоні країни. Адміністрація президента Дональда Трампа назвала акцію «політикою нульової терпимості», спрямованою на повний захист Штатів від напливу нелегальних мігрантів, зокрема з Мексики, Гондурасу, острівних країн поблизу Америки тощо.

Зважаючи на те, що мігранти досить часто незаконно перетинають кордон зі своїми дітьми, нова міграційна політика передбачає тимчасове утримання дітей нелегалів у спеціальних таборах, а батьків тим часом судитимуть американські суди за порушення правил перетину кордону або іншого законодавства.

Від середини квітня до кінця травня цього року американські прикордонники примусово розлучили більше двох тисяч дітей нелегальних мігрантів з батьками. Серед них майже сотня малюків віком до 4 років.

Така жорстока політика викликала неабияку реакцію світу — з боку ООН, правозахисників та зірок Голлівуду. Президент Дональд Трамп підписав указ і розпорядився не розлучати родини затриманих на кордоні. А федеральний суд США виніс рішення про повернення дітей батькам. Там постановили віддати дітей молодше п'яти років протягом 14 днів, а дітей старше п'яти — протягом місяця.

Митна та прикордонна служба США вже повернула 500 дітей батькам. Проте за даними ЗМІ — в спеціальних притулках для дітей мігрантів все ще перебувають близько двох тисяч неповнолітніх.

Схожі новини