Передплата 2024 «Добрий господар»

У Кремлі визнали: з відвідинами політв’язнів «є труднощі»

  • 29.06.2018, 19:55
  • 404

У Кремлі визнали наявність труднощів у переговорах щодо відвідування українських політв’язнів.

Про це заявив прес-секретар президента Р Ф Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

«Там, як і раніше, відбувається досить проблематична ситуація з синхронізацією дій двох омбудсменів. Зрозуміло, що досить великий дефіцит взаємної довіри, але поки — повна розкоординація. Про ефективність їх роботи — судити президентам, тому що саме вони давали доручення своїм підлеглим», — заявив Пєсков.

Він зазначив при цьому, що «процес триває», і російська сторона «залишається прихильною домовленостям, яких було досягнуто лідерами РФ і України».

«Це досить складний шлях», — додав Пєсков і заявив, що тими ж питаннями про утримуваних осіб «вельми успішно» займається група лідера громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука.

Також, за словами Пєскова, «існує нерозуміння, чому навколо якихось конкретних прізвищ концентрується інтерес української сторони і абсолютно ігноруються інші особи, які також знаходяться в відповідних установах на території РФ».

Він нагадав, що у омбудсмена Р Ф Тетяни Москалькової «були проблеми, коли вона була у Києві».

«Фактично без попереднього повідомлення її колега (Людмила Денисова — ред.) приїхала до РФ … Тут головним чином — поки нездатність сторін домовитися про алгоритм дій і про режим відвідувань», — додав Пєсков.

Нагадаємо, з 15 червня український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в РФ, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів — зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 47 день, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

Як писав «ВЗ» Людмила Денісова завила, що надані російським президентом Володимиром Путіним гарантії щодо відвідання українським омбудсменом ув’язнених українців у Росії та в окупованому Криму, не були виконані.

Схожі новини