Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бюро ПАРЄ ухвалило рішення, яке може повернути делегацію РФ в асамблею, — джерело

  • 29.06.2018, 13:56
  • 446

Бюро ПАРЄ ініціювало внесення змін до правил процедури Асамблеї на осінній сесії ПАРЄ, що дасть змогу російській делегації повернутися до сесійної зали на тих умовах, в яких вона зацікавлена.

Про це повідомили джерела в Асамблеї, передає Укрінформ.

«На засіданні Бюро ПАРЄ у Страсбурзі, попри встановлену процедуру, відбулося форсування подій з метою повернення російської делегації. Всі пропозиції, які були надані за результатами роботи ad hoc комітету, лицемірно проігноровані», — вказало джерело.

За інформацією, яку отримало агентство, Бюро ПАРЄ прийняло рішення звернутися до Комітету з правил процедури, імунітетів та інституційних справ щодо підготовки для розгляду на жовтневій сесії ПАРЄ поправок, спрямованих на зміну або доповнення існуючих правил, зокрема, що стосуються оскарження представниками чи членами національних делегацій своїх прав.

Фактично ухвалення такого рішення Бюро ПАРЄ дає змогу внесення лобійованих Росією змін до правил процедури Асамблеї для повернення своєї делегації в ПАРЄ без застосування щодо неї санкцій.

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти України. 15 грудня минулого року на засіданні Бюро ПАРЄ в Парижі було створено аd hoc комітет «з питання ролі та місії Парламентської асамблеї», який фактично покликаний створити передумови для повернення російської делегації в ПАРЄ. Приїжджаючи на засідання аd hoc комітету, які в тому числі відбувалися під час зимової та весняної сесій ПАРЄ, представники РФ неодноразово наголошували, що не збираються виконувати резолюції Асамблеї щодо України.

Схожі новини