Передплата 2024 ВЗ

Стрілянина у редакції газети Capital Gazette в США: поліція розповіла подробиці

  • 29.06.2018, 12:17
  • 555

Американська поліція встановила особу чоловіка, який влаштував стрілянину в редакції Capital Gazette в Аннаполісі штату Меріленд.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CBS News.

«Підозрюваного у смертельній стрілянині в будівлі, де знаходиться редакція газети штату Меріленд, ідентифікували як 38-річного Джаррода Рамоса з Лорелу, штат Меріленд», — йдеться у повідомленні.

Його взяли під варту, він відмовився співпрацювати зі слідством.

Особу стрільця вдалося встановити завдяки базі даних паспортів і водійських прав, оскільки сам зловмисник відмовився співпрацювати зі слідством і пошкодив собі кінчики пальців, щоб унеможливити ідентифікацію за відбитками.

За інформацією поліції, атака на редакцію була спланованою. Під час неї він використовував рушницю.

Згідно з повідомленнями Рамоса в Twitter, він багато років судився з Capital Gazette через звинувачення в наклепі. У 2011 році чоловіка судили за насильство і переслідування відносно якоїсь жінки, причому Рамос визнав свою провину. Однак коли про його справу написала газета, чоловік подав до суду, називаючи статтю наклепом. Суддя прийняв сторону видання.

Як повідомлялося, внаслідок стрілянини чоловіка у редакції газети Capital Gazette у місті Аннаполіс в американському штаті Меріленд загинуло п'ятеро людей. ЗМІ повідомляють про 20 поранених осіб.

Схожі новини